Mesaje de bun venit

Mesajul directorului Liceului Teoretic German "Friedrich Schiller" Oradea.

 


În perioada 18-21 aprilie 2016 vom fi onorați să găzduim cea mai înaltă competiție a celor mai talentați și mai valoroși  elevi, vorbitori și cunoscători ai limbii germane materne. Cunoașterea temeinică și aprofundarea limbii germane este,credem noi, o oportunitate în deschiderea de noi orizonturi, comunicarea interculturală reprezentând un mare avantaj în societatea contemporană.

Dorim ca în zilele concursului să luăm parte împreună la o veritabilă sărbătoare a limbii și literaturii germane, iar participanților, elevi și profesori, vă dorim să cunoașteți judeţul Bihor şi să vă bucurați de frumusețile orașului nostru.

Dragi elevi, vă dorim ca pe parcursul desfăşurării olimpiadei să fiţi creativi, să aveți inspirație şi să vă organizaţi cât mai bine ideile. Faptul că aţi ajuns la faza naţională, ne îndreptăţeşte să afirmăm că toţi sunteţi câştigători.

Comisia de organizare a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Germană Maternă, ediția 2016 vă urează bun venit in municipiul Oradea și mult succes!

 

Cu respect și considerație, prof. Ungur Nicolae Marcel, director Liceului Teoretic German Friedrich Schiller Oradea.


Mesajul inspectorului școlar general al județului Bihor.

 

 

Dragi elevi,
Este o mare bucurie pentru noi că în acest an găzduim Olimpiada Școlară de Limba şi Literatura Germană Maternă, faza naţională.  

În calitatea mea de inspector şcolar general, permiteţi-mi să vă mărturisesc întreaga mea admiraţie şi consideraţie pentru prezenţa dumneavoastră la această experienţă unică. Să ajungi la o etapă naţională este o reuşită mare, este încununarea eforturilor elevilor şi a profesorilor.

Vă aşteptăm la Oradea, în perioada 18-21 aprilie, şi vă dorim succes!

 

Cu respect şi consideraţie, prof. Novac - Iuhas Alin Florin Inspector Şcolar General, Inspectoratul Judeţean Bihor.


   Mesajul Preşedintelui Consiliului Judeţean BihorAm deosebita onoare de a saluta deschiderea oficială a Olimpiadei naţionale de limba şi literatura germană maternă, eveniment deosebit de important atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru instituţia gazdă, Liceul teoretic german „Friedrich Schiller”. 

Limba germană, limba dumneavoastră maternă, ocupă un loc de seamă în cadrul culturii şi civilizaţiei universale. Opere nepieritoare, scrise în limba germană, sunt cărămizi de bază la edificiul literaturii universale, devenind comori ale întregii umanităţi. În acelaşi timp, germana este limbă oficială în câteva state, este una dintre cele trei limbi de lucru ale Comisiei Europene (alături de franceză și engleză) şi, una dintre cele cinci limbi de lucru ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. 

Sunteţi invitaţi să participaţi la această competiţie, în cadrul unei instituţii de prestigiu, în Oradea, un oraş frumos, plăcut şi primitor, deopotrivă. În mod fericit, Liceul teoretic german “Friedrich Schiller” poartă numele marelui poet şi dramaturg german. Parafrazând un personaj dintr-o piesă a lui Schiller, vă îndemn să daţi libertate gândirii, creativităţii şi utilizaţi cunoştinţele dobândite în aceste zile de competiţie! Vă doresc mult succes!


Cornel Popa, Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor


  Mesajul Prefectului judeţului Bihor.

 


Sunt deosebit de onorat , în calitate de Prefect al judeţului Bihor să vă transmit un salut de bun venit în judeţul Bihor cu ocazia desfăşurării Olimpiadei Naţionale de Limba şi Literatura Germană Maternă. Organizarea unui eveniment de amploare naţională în judeţul Bihor reprezintă un model şi o mândrie pentru noi toţi. Vă urez pe această cale tuturor, organizatori şi participanţi deopotrivă, întreaga mea apreciere şi consideraţie pentru eforturile depuse în organizarea şi participarea la acest eveniment. Părinţilor le mulţumesc pentru faptul că şi-au îndrumat copiii în studiul limbii germane. Acest moment reprezintă dovada recunoaşterii unor eforturi constante, eforturi comune ale elevilor şi profesorilor.

Salut excelența și vă urez multă sănătate și putere de muncă în continuare! Mult succes tuturor! 


Cu aleasă consideraţie, Claudiu Adrian Pop – Prefectul judeţului Bihor


Mesaj al Forumului Democrat German Județul Bihor

 

 

Dragi elevi,

În calitatea mea de președinte al Forumul Democrat German Județul Bihor vă adresez un călduros bun-venit în Oradea. Suntem încântați că în acest an Olimpiada Națională de Limba Germană Maternă - faza națională este organizată în orașul nostru. Forumul German pune foarte mare accent pe predarea, învățarea și promovarea limbii germane, pe tot ceea ce înseamna educație în limba germană. Sprijinim  și vom spirijini și în continuare activitățile Liceului Teoretic German “Friedrich Schiller” și mă bucur să avem un astfel de liceu în Oradea.Doresc să felicit organizatorii pentru tot efortul depus pentru ca acest eveniment să fie unul de neuitat pentru toți participanții. Iar voi, dragi elevi, să vă bucurați de aceste zile minunate, să aveți succes la concurs, dar să nu uitați, cu toții sunteți deja câștigători!

 

Cu deosebită considerație- Heilmann Norbert- președinte al Forumul Democrat German Județul Bihor
 Mesajul Directorului executiv Cylex International

 

 

Dragi participanți,

mă încântă că un număr atât de mare de elevi talentați, sunt dornici să învețe și promoveze o limbă atât de frumoasă, limba germană.Poate nu o să mă credeți, dar și eu am fost elev al liceului german, chiar prima generație care a absolvit acest liceu și sunt mândru de acest lucru. În calitatea mea de sponsor al acestui eveniment și de director al unei firme româno-germane din domeniul IT pot să vă spun cu certitudine, că limba germană este și va fi și în viitor una din cele mai solicitate limbi străine căutate pe piața muncii. Pot să vă asigur că, dumneavoastră, ca și vorbitori de limba germană la nivel avansat, veți găsi cu siguranță la orice moment un job pe care vi l-ați visat. Vă felicit pentru efortul depus pentru a ajunge la faza națională a Olimpiadei Naționale de Limba Germană Maternă, dar să nu uitați să vă bucurați de aceste zile minunate la Oradea, să vă și distrați și să vă simțiți bine! Mult succes!

 

Cu deosebită considerație - Osvald Francisc - Director executiv Cylex International


Mesajul Rectorului Universităţii din Oradea Stimate doamne, stimați domni,
Dragi participanți la Olimpiada de Limba germană - Limbă maternă,

Limba germană este astăzi una dintre cele mai importante limbi din lume, limba unei mari culturi și a celei mai puternice economii din Europa. Importanța învățării limbii germane în țara noastră nu mai trebuie explicată, fiind de la sine înțeleasă, date fiind legăturile României cu Germania, Austria, Elveția și Lichtenstein. Noi, ca reprezentanți ai Universității de Stat din Oradea, suntem onorați că orașul nostru găzduiește anul acesta Olimpiada Națională de Limba Germană ca Limbă Maternă. Le dorim oaspeților și participanților o ședere plăcută în Oradea și mult succes la concursul care îi va desemna pe cei mai buni dintre cei buni, tineri care vor duce mai departe și vor dezvolta interesul pentru limba marii culturi germane.


Prof. Univ. Dr. Ing. Constantin Bungău, Rectorul Universității din Oradea


  Mesajul Rectorului Universităţii Creştine Partium din Oradea 

 

 

Stimate doamne, stimaţi domni,

În numele rectorului Universităţii Cristine Partium şi al catedrei de limba germană, le dorim tuturor participanţilor la Olimpiada de limba germană maternă, mult succes. Organizatorilor le dorim desfăşurarea fluentă şi fără incidente a concursului iar invitaţilor o şedere plăcută în Oradea.

 

Univ.-Doz., Dr. theol. József Pálfi Rektor